Historie

Koetjesreep kent een rijke geschiedenis. Sinds de tweede helft van de vorige eeuw valt iedereen massaal voor de karakteristieke smaak.
De kenmerkende Delfts blauwe wikkel van de reep met daarop een grazende koe versterkt het nostalgische karakter van het reepje van bij ons.

Het sympathieke reepje wordt enorm populair als een lekker tussendoortje (met slechts 83kCal voor het gewone en 44kCal voor het minireepje) of als kleine beloning van ouders/grootouders aan hun kinderen/kleinkinderen.
Na verloop van tijd volgden er aanpassingen aan de verpakking. De wikkel werd gerestyled en de reep kreeg een moderne uitstraling. De Koetjesreep was niet meer herkenbaar als Koetjesreep. Het gevolg was dat de belangstelling alsmaar afnam.
Rond de eeuwwisseling stonden kranten dan ook vol over het gerucht dat de Koetjesrepen zou verdwijnen. Maar de ongerustheid bleek ongegrond te zijn.
Het reepje kreeg opnieuw zijn oude verpakking met de bekende koe terug waardoor het authentieke karakter volledig werd hersteld.
En jawel, de populariteit steeg meteen opnieuw. Met een merkbekendheid van 95% in Nederland en Belgiƫ is Koetjesreep ondertussen onderdeel van de cultuur van de Lage Landen.

Vanaf 2012 kunnen we nu ook smullen van de Koetjesvlaaien, heerlijke chocolade schijven met een zachte karamelvulling.

Sinds 2013 draagt Koetjesreep het UTZ certificaat. UTZ is een keurmerk voor duurzaam geproduceerde koffie, cacao en thee en staat voor duurzame landbouw met betere kansen voor boeren, hun families en onze planeet.